‘YALNIZ DEV’ 5 MİLYON TURİST ÇEKECEK

siivo

Turizm Aktüel, 07.06.2019

Atatürk Havalimanı’nın açık hava müzesi ve fuar merkezi kombinasyonuna dönüştürelmesi önerildi. Bu projeyle İstanbul’un dünyanın buluştuğu şehir haline getirilmesi planlanıyor.

Atatürk Havalimanı’nın açık hava müzesi ve fuar merkezi kombinasyonuna dönüştürülmesi önerildi. 5 Milyar Dolarlık projeyle 5 milyon turistin ülkemize gelmesi bekleniyor. Hürriyet Gazetesi’nden Vahap Munyar’ın konu ile ilgili o yazısının bir bölümü şöyle:

“Ortakları Oğuz Serim ve Ali Nahit Bozatlı ile birlikte Viyana’dan uzanarak Türkiye’de Magic Life markasını yaratıp, daha sonra Alman devi TUI’ye satan Cem Kınay’dan Atatürk Havalimanı’na dönük ayrıntılı bir mesaj aldım.

Kınay, mesajında öncelikle Atatürk Havalimanı’yla ilgili bazı bilgileri anımsattı:

– Atatürk Havalimanı’nda otoparklar dahil kabaca 600 bin metrekarelik kapalı alan var.

8 bin araçlık otopark kapasitesi

– Kapalı alanlarda 80 asansör, 40 yürüyen merpen (merdiven) var. Binaların önünde uçakların açık alan park yerleri bulunuyor.

Ardından önerisini ortaya koydu:

– Atatürk Havalimanı’nın açık hava müzesi ve fuar merkezi kombinasyonuna dönüştürelim. Bu projeyle İstanbul’u dünyanın buluştuğu şehir haline getirelim.

Topkapı Sarayı’ndeki eserlerin bir kısmı sergilenebilir

– Ancak, Topkapı Sarayı’nda bulunan eserlerin yüzde 90’ı depolarda tutuluyor. Depodakiler arasında paha biçilemeyen 50 kadar Osmanlı Çadırı ve saltanat arabaları var.  Atatürk Havalimanı’nın kapalı ve açık alanında Osmanlı çadırları ile saltanat arabaları sergilenebilir. Müze yönetiminin uygun gördüğü başka eserler de sergileme listesine alınabilir.

Almanya’nın fuar organizasyonunda dünyada ön sıralarda yer aldığına dikkat çekti:

– Almanya, yılda 150 sektör fuarına ev sahipliği yapıyor. Fuarlar Hannover, Frankfurt, Berlin, Köln ve Münih’te gerçekleşiyor. 150 fuar 10 milyon turist çekiyor.

Mevcut terminal binaları fuar alanları olarak düzenlenebilir

– Mevcut terminal binaları fuar alanları olarak düzenlenebilir. Burası dünyanın en önemli fuarlarına ev sahipliği yapabilir.

Konaklama kapasitesine vurgu yaptı:

– Son 10 yılda Basın Ekspres ağırlıklı olmak üzere bölgede çoğu 4 yıldızlı 10 bin oda kapasitesine sahip oteller devreye girdi. Büyük bölümünü dünya markaları işletiyor.

100 bin kişilik açık konser alanı yaratılabilir

– Atatürk Havalimanı’nda 100 bin kişilik açık konser alanı yaratılabilir. Dünyanın en önemli sanatçılarının burada konser vermesi sağlanabilir. Ayrıca, arabadan sinema seyretme keyfinin yaşatılacağı bir konsept de oluşturulabilir.

https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/vahap-munyar/ataturk-havalimani-5-milyon-turist-ceker-5-milyar-dolar-getirir-41237055