CEM KINAY’DAN FATİH TERİM YORUMU!

siivo

Ajansspor, 23.07.2017

AJANSSPOR ÖZEL- Bir dönem Galatasaray SK Yönetim Kurul Üye'liği yapan Dr. Cem Kınay, Radyospor’da yayınlanan Spor Kazanı programına özel açıklamalar yaptı. Özgür Sancar'ın sorularını yanıtlayan Kınay, Fatih Terim ve Arda Turan konusunda değerlendirmelerde bulundu. Kınay'ın Radyospor'a yaptığı açıklamalar şu şekilde.

Fatih Terim hakkında...

Bu şahışların arasındaki konular üzerinde çok fazla yorum yapmak istemiyorum. Fatih Terim konusunda ben objektif değilim çünkü benim çok eski dostum. Dolayısıyla benim ona sadece profesyonel olarak bakmam imkansız. Fatih Terim Türkiye'nin yetiştirdiği en değerli insanlardan birisi. Seveni var sevmeyeni var. Son dönemlerde çeşitli konular oldu. Bazıları hoş olmadı ben Futbol Federasyonu'nda karar mekanizmasında da değilim nasıl bu kararlar veriliyor, verilmiyor kriterler ne inanın hiçbir malumatım yok. Dolayısıyla bu konuda çok fazla yorum yapmak istemiyorum. Ama Fatih Terim iyi bir Galatasaraylıdır.

"Galatasaray'da futbol aklı kalmadı"

Dönmesi çok iyi olur. Fatih Terim, Dursun Özbek'in başkanlığının devam etmesi konusunda ona çok büyük bir yardımı olur. Galatasaray için çok iyi bir fırsat olur. Fatih Terim futbolu ve Galatasary'ı iyi bilen birisi. Konuya şöyle bakmak gerkir Fatih Terim Galatasaray'ı bıraktı geri gelemesin kimisi diyorki şimdi tam zamanı geri gelsin. Son iki senedir bizde diyoruz Galatasaray'da futbol aklı kalmadı diye. Galatasaray belkide bu fırsattan faydalanır. Fatih Terim'in Milli Takım'ı bırakıp bırakmamasına değil. Galatasaray zaten sıkıntı içinde Avrupa'ya devam edemiyor. Bu zaten Galatasaray için finansal bir yıkım. Yapılan transferler nesi doğru nesi yanlış belli değil. Galatasay'ın vizyonu iyice aşağıya çekildi. Fatih Terim bu konuşarda Galatasaray'ın yeniden dizayn edilmesinde ister sporun başına getirirler ister teknik direktör olarak getirirler bence Dursun Özbek'e yardımcı olabilir.

Bir numaralı opsiyon

Bizde Galatasaray'ın avantajlarını düşünmeliyiz. Galatasaray'ın skıntısı varsa ciddi bir futbol aklına ihtiyacı varsa ben şahsen Dursun Özbek olsam Fatih Terim'i ilk arayanlardan biri olurdum. Belkide aramıştır. Galatasaray'ı kim iyi hale getirirse başımın üzerinde yeri var. Fatih Terim şuan Galatasaray için bir numaralı opsiyondur. Bir, iki gün içerisinde. Ben Galatasaray'ın başkanı olsam böyle hareket ederim. Galatasaray'ın geldiği durum hiç hoş bir durum değil. Galatasaray taraftarının çok büyük bir kısmı Fatih Terim'e güveniyor. Terim'in tekrar gelmesini ister. Eğer Fatih Terim'i çağırıyorsanız anahtarı Fatih Terim'e teslim edeceksiniz.

"Arda kariyerine Avrupa'da devam etsin"

Galatasaray'ın Arda Turan ile anlaştığı Barcelona'dan kiralanacağı konusunada değinen Kınay: "Arda Turan, Türkiye'nin en iyi yetiştirdiği oyunculardan birisi. Ben Arda'nın kariyerine Barcelona'da ya da Avrupa'da devam etmesi taraftarıyım. Dursun Özbek başarısızlıklardan dolayı panik yaşıyor ne yapacağını bilmiyor. Dolayısıyla her dala sarıldığını düşünüyorum. Yanındaki arkadaşlarıda Dursun Özbek'e faydalı olamıyorlar" dedi.

Arda Turan ve Fatih Terim konusunda ikisininde Galatasaray'a gelip aynı ortamda olmalarının sorun yaratmayacağını söyledi. Arda'nın menajeri Ahmet Bulut'un Galatasaray ile yakın ilişkiler içinde olduğunu ve Galatasara'a oyuncular getirdiğini belirtti. Arda'nın elinde olan bir konu olmadığını Barcelona'nın vereceği bir karar olduğunu. Stratejileri kulüplerin belirlediğini söyledi.